Despre companie

SC ELM Electromontaj Cluj SA s-a infiintat in anul 1949. Bazandu-ne pe o experienta de mai mult de 60 de ani și pe munca noastra cu marii operatori de electricitate, ELM Electromontaj Cluj SA a realizat proiectare si lucrari de constructii montaj în domeniul energetic, participand la multe proiecte importante de linii electrice de inalta tensiune, statii de transformare, centrale electrice. Dispunem de asemenea de o Fabrica de Confectii Metalice care asigura necesarul de cleme, armaturi, confecti metalice pentru lucrarile executate.

Am avut un rol important in constructia Sistemului Energetic National, executand primele linii electrice din tara, in special in zona Transilvaniei. Am participat la executia unui tronson al liniei de 750 kV, care traverseza Dunarea si care uneste CNE Ucraina de Sud, statia Isaccea (Romania) si CNE Kozlodui (Bulgaria).

Experienta acumulata în decursul timpului a permis societatii participarea la o serie de proiecte in strainatate, lucrari executate in conditii speciale cum ar fi: altitudini ridicate, terenuri accidentate, zone mlastinoase sau inundabile, delta, desert, traversari de fluvii, tuneluri pentru autostrada, in: Orientul Mijlociu, Africa de Sud, Malayezia, Oceania, Franta, Serbia, Maroc si Nigeria.

Dotarile actuale și personalul specializat, cu o bogata experienta in doameniu, permit societatii o mare flexibilitate in organizarea proiectelor de orice amploare la nivel national prin lucrări complexe de infrastructură energetica si orientarea ferma catre noile tehnologii in domeniul energetic, indeosebi catre energii regenerabile (eoliana, cogenerare, solara), cu un accent deosebit in prezent pe energia eoliana.