Lucrari electrice

Statii electrice de transformare

Realizăm lucrări de proiectare și execuție stații electrice de transformare noi sau lucrări de modernizare/retehnologizare pentru cele existente.

În execuția stațiilor urmărim îndeplinirea solicitărilor specifice distribuitorilor de energie electrică sau/și pe cele ale operatorului de transport.

În fiecare caz în parte urmărim să asigurăm fiabilitatea și flexibilitatea instalațiilor, precum și optimizarea suprafeței de teren folosite.

ELM Electromontaj oferă soluții complete în realizarea stațiilor de transformare de până la 400 kV:
 • Studiu de fezabilitate;
 • Studiu de soluție pentru încadrarea în sistem;
 • Proiectul tehnic și detalii de execuție;
 • Soluții de racordare a stațiilor la Sistemul Energetic National prin LEA sau LES;
 • Circuite primare, circuite secundare – montajul echipamentelor, control & protecţie, metering, SCADA, automatizări, comunicaţii;
 • Construcţii, instalaţii, arhitectură etc;
 • Drumuri şi amenajarea terenului;
 • Investigarea solului: topografie, geologie, expertiză tehnică.
În cazul modernizărilor de stații, procesul se realizează fără întrerupere totală, cu stabilirea unor procese tehnologice de execuție care să permită oprirea funcționării pe porțiuni distincte de instalații și realizarea în etape astfel încât funcționarea stațiilor modernizate să fie afectată cât mai puțin posibil sau deloc.

Tehnologii noi utilizate in lucrarile de modernizare a stațiilor:
 • Montare bare tubulare de Al și îmbinarea acestora prin cleme cu șuruburi – procedeu mai puțin costisitor, cu transport facil, realizabil în orice condiții de temperatură; nu este necesară montarea întregului tronson, se pot realiza provizorate și permite menținerea în funcțiune a instalației;
 • Repararea și consolidarea elementelor din beton cu tehnologii moderne, consolidarea elementelor cu fibră de carbon acolo unde armatura este deteriorată;
 • Reutilizarea fundațiilor existente prin înglobarea în acestea a unor buloane cu rășini epoxidice și înlocuirea suporților de aparataj de beton cu suporți metalici.

Referinte

Statia electrică 110/10 kV Cluj Stadion

Statia 110/10 kV este amplasata in apropierea  STADIONULUI MUNICIPAL si a fost prima statie cu aparataj primar montat in interiorul cladirii. Statia 110/10 kV Cluj Stadion este o statie de tip interior, compacta, modulara de tip URBAN.

Detalii

STAŢIA 220/110/20 kV CLUJ-FLOREŞTI Reparaţie capitală cu componentă de retehnologizare

Staţia 220/110/20 kV este amplasată în apropierea comunei Floreşti judeţul Cluj ocupând o suprafaţă de teren de circa 32.000 m².
Detalii

Statia 400 kV Gadalin

Statia de 400 kV Gadalin, reprezinta un nod energetic important pentru SEN, asigurand in prezent interconexiunea intre trei statii importante din zona Transilvania: Iernut, Cluj Est si Rosiori (statie de interconexiune cu UCTE).
Detalii

Statia 110 kV ZEBIL NORD

Statia de interconexiune 110 kV Zebil Nord, s-a construit intre statiile ENEL Zebil si Tulcea Vest, cu sectionarea LEA 110 kV Zebil – Tulcea Vest si realizare intrare – iesire.
Detalii

Statia Salaj

Lucrarile de reparatie şi modernizare a Statiei 220/110/20 kV Salaj au constat in:
 • inlocuit echipamentele primare (cadre, schimbare izolatie, circuite primare celule 220 kV, 110 kV si circuite primare si secundare, celule 20 kV)
 • realizat sistemul de comanda control
Detalii

Statia de transformare 3X250 MVA, 400/110/33 kV RAHMAN

Statia 400/110 kV Rahman, judetul Tulcea, are ca obiectiv principal evacuarea energiei electrice regenerabile din centralele eoliene. In statia 400/110 kV Rahman vor fi racordati la Reteaua Electrica de Transport 700 MW.
Detalii

Modernizare stația de transformare 110/20 kV BLEJESTI, jud. TELEORMAN

Lucrarea a constat in înlocuirea echipamentelor de circuite primare si secundare 110 kV, 20 kV, cu refolosirea suporților existenți. Sistemul de comanda - control al întregii stații a fost schimbat realizându-se un sistem de teleconducere de tip SCADA foarte performant.
Detalii

Extindere Statie 110 kV CRISTIAN

Statia de 110 kV, este de tip exterior, pentru noile celule s-au prevazut echipamente performante cu carcase compozite, cu intrerupatoare cu mediu de stingere a arcului electric SF6 montate pe suporti metalici zincati fixati cu flanse si prezoane pe fundatii din beton armat , terminale digitale de protectie – comanda – control .
Detalii

Staţia 220/110/20 kV Gheorgheni - Reparația capital şi modernizarea

Staţia Gheorgheni este amplasată în partea de S-V a localităţii Gheorgheni, reprezintă unica staţie de injecţie din cadrul reţelei de transport a Transelectrica SA in reteaua de 110kV în judeţul Harghita
Detalii

Modernizare statie de transformare 110/20kV Mozaceni

Statia este de tip exterior, avand stalpii, riglele si suportii de echipamente primare din beton armat centrifugat. Lucrarile executate sunt:
Detalii

Reparatie capitala si retehnologizare Statia 220/110/20 kV Pestis

Statia 220/110 kV Pestis este amplasata în Transilvania de Vest, la marginea municipiului Hunedoara si indeplineste doua functii.
Detalii