Lucrari specializate in proiecte de energie regenerabila

Lucrari electrice pentru parcuri eoliene

Energia eoliana face parte din energiile obtinute din surse regenerabile, fiind sursa de energie cu cea mai rapida crestere in ultimii ani. Este generata de puterea vantului, o energia cinetica, care este transformata in energie mecanica si apoi în energie electrica de catre generatorul turbinei eoliene. Energia eoliana a devinit una dintre sursele de energie regenerabila folosite pe scara larga si in Romania.

LUCRARI SPECIALIZATE IN PARCURI EOLIENE – sunt o particularizare a activitatilor de baza a ELM Electromontaj Cluj: executie de retele electrice, statii electrice, conexiuni, lucrari de inginerie civila in parcuri eoliene.
Conectarea grupurilor eoliene intre ele se realizeaza prin retele electrice subterane. Energia colectata de la turbine in statiile de conexiuni se indrepta spre statii de transformare. Racordarea turbinelor la retelele electrice interne se face prin statii de transformare ridicatoare de tensiune.

Referinte

Parc eoliana Baia

Racordarea la sistemul energetic national a unui parc de centrale eoliene amplasat in zona localitatii Baia judetul Tulcea
Detalii

Parc eolian Fantanele

Parcul eolian CEZ Fantanele-Cogealac, judetul Constanta este cel mai mare parc de acest fel de pe uscat din Europa si are o capacitate totala instalata de 600 MW.
Detalii

Parc eolian Casimcea-Rahman

Putere instalata a parcului este de 200 MW. ELM Electromontaj Cluj a demarat lucrarile de executie in decembrie 2010.
Detalii

Parcurile eoliene Cernavodă 1 și Cernavodă 2

Lucrarile realizate de ELM Electromontaj la Parcul eolian Cernavodă 1: 23 turbine; 3 MW si Parcul eolian Cernavodă 2: 23 turbine
Detalii

Parc eolian Dorobanțu

Parcul eolian are o putere totală instalată: 45 MW. Am executat: Staţie de transformare 20/110 kV , 1 km LEA 110 kV

Detalii

Parcul eolian Pantelimon

Putere totală instalată a aprcului eolian este de 150 MW. ELM Electromontaj Cluj a executat statii si linii electrice subterane.
Detalii

Parcul eolian Sarichioi

Putere totata instalata este 30 MW. ELM Electromontaj Cluj a executat
Stația de conexiune - Zebil Nord 110 kV, care s-a construit intre statiile ENEL.
Detalii